Vær ordentligt forberedt når du kører ud

0
Vær ordentligt forberedt

Der er vist ingen der er i tvivl om at vinteren har ramt Danmark med et knytnæveslag de sidste par dage. Efterhånden har  har sneen dækket hele landet, og gjort den daglige transport til lidt af en prøvelse for rigtig mange trafikanter.

Rundt omkring melder både autohjælpen og dækmontørerne om travlhed, og nogen steder er det nærmest ikke til at opdrive et vinterdæk. I det sidste døgn har både Falck og Dansk Autohjælp haft rigtig travlt med at hjælpe billister der enten ikke kan komme afsted på grund af startproblemer, eller som er kørt fast i sneen.

Vær ordentligt forberedt og undgå problemer til vinterVær ordentligt forberedt

Hvad kan man så egentlig gøre for ikke at få brug for sit autohjælpsabonnement? Ja, udover at sørge for at bilen er i god form med friskt batteri, vinterdæk og silikone på gummilister er der nogen ting det kan være praktisk at have med i bagagerummet.

Herunder finder du vores liste med ting, som du med fordel kan have med, så du er ordentligt forberedt:

  • Sneskraber – Det siger næsten sig selv at det er smart at have sneskraberen i bilen, så du kan komme til at se ud af vinduerne. Husk iøvrigt at du kan miste kørekortet, hvis mere end 50% af synsfeltet er dækket af sne eller is.
  • Vinterdæk – Dem behøver du ikke have inde i bilen, det er helt fint hvis de sidder på bilen. Hvis de ligger i garagen har de desværre ikke den store effekt på bilens køreegenskaber.
  • Refleksvest – Det er ikke lovpligtigt at have en refleksvest i bilen, som det er i flere europæiske lande, men til gengæld kan det være en rigtig god ide, så du er synlig hvis du havarerer eller kører fast.
  • Et tæppe og lidt ekstra varmt tøj – Hvis du kører fast og skal vente længe i bilen kan det være en fordel med noget varmt tøj, gerne noget købt i en outdoor udstyr butik. Der bliver hurtigt koldt hvis motoren er slukket.
  • Fuld tank – Hvis du kører fast i sneen, eller vejen er blokeret kan du risikere at skulle vente rigtig lang tid i bilen. En moderne bil bruger ca. 1 liter brændstof i timen når den kører i tomgang.
  • En skovl – Skulle du køre fast er det en god ide med en lille sneskovl i bilen, så du selv kan grave dig fri.
  • Advarselstrekant – Den har du vel altid med?
  • Nummeret til autohjælp – Når alle andre muligheder er udtømt kan du altid ringe til Falck eller Dansk Autohjælp – Se priser på autohjælp her
  • Har du børn? Så put en flaske vand og en rulle kiks ud i bilen.

God tur, og kør forsigtigt!

No votes yet.
Please wait...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here