Startkabler hvordan?

0
Startkabler hvordan
Startkabler hvordan
Køb startkabler online

Vi kender vel alle sammen følelsen: Man har knoklet med at få skrabet bilen fri for sne, sætter sig ind og drejer nøglen – Hvad sker? Absolut ingenting. Det er en oplevelse man gerne vil være foruden, især hvis man er på vej på job. Se guiden “Startkabler hvordan” online, og kom sikkert videre.

Køb dine startkabler her

Om vinteren er årsagen oftest et fladt batteri, som pga. kulden ikke kan levere strøm nok til at starte bilen. Så er gode råd dyre, men har du mulighed for at få en anden til at hjælpe dig kan du spare udgiften til autohjælp, og selv få gang i bilen.

Det allerførste du kan prøve er at lade bilen stå med lyset tændt et kort stykke tid. Forbruget af strøm kan nemlig lige være det der skal til, for at batteriet bliver varmt nok til at levere strøm nok til bilens starter. Men ofte vil du opdage at der ikke er noget at gøre – Der må friske kræfter til.

Starthjælp med booster

Booster til starthjælp
Booster til starthjælp

Der findes to muligheder for hurtigt at starte en bil – Starthjælp fra en anden bil med startkabler, eller start ved hjælp af en booster. En booster er en lille powerpack, som indeholder batteri, ladeapparat og startkabler. Du er derfor ikke afhængig af en anden bil. Men overvejer du at købe en booster fordi batteriet ofte er fladt? Køb i stedet et nyt batteri, så vil du ikke opleve startproblemer på grund af kulden mere.

Fordelen ved en booster er selvfølgelig at den ikke behøver en ekstra bil for at starte, men den er noget dyrere end et par startkabler, som kan fås til billige penge på nettet eller i store varehuse og biltilbehørsforretninger.

Startkabler hvordan gør man?

I denne “Startkabler hvordan” guide, kan du læse hvordan du kan sætte startkabler på din bil. Når du skal starte din bil med hjælp fra startkabler skal du starte med at parkere de to biler sådan at de vender med batterierne mod hinanden. Det giver de bedste arbejdsbetingelser. Du skal ikke montere begge poler (klemmer) på den ene bil først, og derefter på den anden. Det giver risiko for kortslutning, eksplosion og meget andet skidt. Der er store kræfter i et bilbatteri. har du ingen startkabler? Køb et sæt online

  1. Forbind startkablets sorte klemme til det friske batteris minuspol, markeret med et –
  2. Forbind den anden ende af startkablet til det døde batteris minuspol.
  3. Forbind startkablets røde klemme til den friske bils batteris pluspol, den er markeret med et +, og normalt dækket af et rødt dæksel eller markeret med rødt på batteriet. VÆR OPMÆRKSOM PÅ AT DEN ANDEN ENDE IKKE RØRER VED METAL PÅ DEN DØDE BIL!
  4. Forbind nu den sidste røde klemme til den døde bils batteri. Sæt den på pluspolen, markeret som beskrevet ovenfor.
  5. Nu er der forbindelse mellem de to batterier, og du kan starte bilen.

Når bilen er startet skal du tage startkablet af i modsat rækkefølge, altså startende med de røde klemmer, og derefter de sorte. På den måde holder du længst muligt stelforbindelse mellem de to biler, og undgår risikoen for ubehageligheder.

Når du så er sikker på at din bil kører, skal du nok ikke stoppe den lige med det samme, men gerne køre en tur, så batteriet kan lade lidt. Du kan jo evt. køre ned og købe et nyt batteri, så du ikke undgår problemer en anden gang.

No votes yet.
Please wait...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here