Skift til sommerdæk

0
Skift til sommerdæk

Nu er vi vist efterhånden sikker på at vinteren ikke kommer tilbage, og så er det tid til at få skiftet fra vinterdæk til sommerdæk. Hvornår skal man skifte til sommerdæk ? Som udgangspunkt virker vinterdæk kun bedst på is og sne, og derfor skal man skifte så snart man er sikker på ikke at komme til at køre i de betingelser. At der kommer en enkelt nat med nattefrost bør ikke afskrække dig fra at skifte til sommerdæk.

Hvornår skal man skifte til sommerdæk ?

Generelt kan man derfor sige, at man bør skifte til sommerdæk så snart temperaturerne ligger jævnt over frysepunktet, og det kunne jo være nu. Kører du med vinterdæk om sommeren udsætter du dig selv for en større risiko, idet bremselængde og manøvreringsevne påvirkes ret kraftigt. Omvendt er det faktisk også bedst at køre med sommerdæk på tør vej ved lave temperaturer.

Skift til sommerdæk

Tjek mønsterdybden på alle dine sommerdæk og kontroller om det overholder lovens minimumskrav på 1,6 mm. Det anbefales, at dine sommerdæk har en mønsterdybde på mere end 3 mm. Når du så er i gang, så tjek for eventuelle skader og fjern sten i dækmønsteret.

Vinterdækkene rengøres og opbevares mørkt, køligt og med det rette dæktryk.

Tjek bremserne når du skifter dæk

Det er en rigtig god idé at tjekke bremserne og rengøre eventuelt støv. Bremsestøv kan nemlig gå ind og forringe bremsevnen. Det anbefales at bremsevæsken skal skiftets i hvert fald hvert andet år. Det er fordi, at som tiden går så falder bremsevæskens kogepunkt, hvilket svækker bremseevnen.

Se iøvrigt vores guide til at skifte hjul

No votes yet.
Please wait...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here