Det er let at skifte dæk

0

Det er let at skifte dæk! Er du typen der altid ringer til autohjælp når du er punkteret, eller kører bilen på værksted for at få skiftet dæk fra vinter til sommer eller omvendt? Det er faktisk ikke særlig svært selv at skifte dæk, og du kan spare mange penge hvis du gør det selv.

Et typisk hjulskifte kan klares på under en halv time for en utrænet person, så du kan selv regne ud om det er besværet værd i forhold til at sende bilen på værksted. Har du ikke mod på det, eller vil du bare være sikker på at få skiftet hjulet når du er punkteret kan autohjælp være en god ide. Du kan se priser på autohjælp her

Det er let at skifte dæk

Vil du selv kaste dig udi et hjulskifte? Her er en lille film, som viser hvordan du gør. Filmen er på engelsk, men billeder siger jo mere end ord, så jeg håber det går.

Sådan skifter du dæk

 1. Start med at parkere bilen med håndbremsen trukket, og bilen sat i gear.
 2. Løsn boltene på det eller de hjul der skal skiftes. Gør det inden du hæver bilen med donkraften.
 3. Sæt donkraften ind under det første hjul. Donkraften skal sættes under de forstærkede steder på karosseriet. Se hvordan i filmen.
 4. Skru alle boltene ud, og tag hjulet af.
 5. Sæt reservehjulet på navet. Er der en bil på ydersiden af dækket, skal den pege fremad når den er i toppen af en omdrejning.
 6. Spænd hjulet fast. Du spænder ved at spænde boltene parvis overfor hinanden, på den måde sikrer du at der ikke er skævhed. Spænder du med en håndnøgle skal du spænde så meget du kan, uden at knokle bolten i.
 7. Sænk bilen – Fortsæt med de andre hjul, eller hvis du er punkteret: God tur!

Det skal du bruge til at skifte dæk:

Når du skifter hjul kan du med fordel finde følgende ting frem:

 • Reservehjul eller vinter/sommerhjul
 • Hjulnøgle
 • Er der specielle låsebolte? Så husk værktøj – også på ferieture til udlandet!
 • Donkraft
 • Fedt – Du kan med fordel indsmøre boltene i fedt inden de påsættes, så er de nemmere at skrue ud igen.

Husk at du skal efterspænde hjulene når du har kørt lidt med de nye hjul. Det er let at skifte dæk, så prøv ellers kan du ringe til autohjælp, hvis det ikke lykkes.

No votes yet.
Please wait...